Ia Arhusiander, samtalsterapeut
Mer om Ia Arhusiander

Bakgrund

Musiken har funnits som en röd tråd under mitt liv. Tanken på att bli samtalsterapeut dök upp för några år sedan. Jag hade gått på HumaNova och utbildat mig till samtalscoach och tyckte mycket om utbildningen och den personliga utveckling som alla elever går igenom på skolan. Jag läste boken ”Lyckofällan” av Russ Harris som beskriver ACT- acceptance and comittment therapy. En form av terapi som verkligen tilltalar mig. Vi befinner oss här och nu, och förhåller till det som har hänt tidigare.

Det är lätt att vi famlar med tankar om framtiden och ”tänk om” tankar. Vi vistas också mycket i vår historia, med vår berättelse om våra egna och andras tillkortakommanden. Det är normalt. Vi är människor. 

Vad är då motsatsen till oro, rädsla och stress? Mina klienter och jag arbetar med att vila i nuet och att finna den ”värderade riktningen”- vem vill jag vara och hur vill jag bli ihågkommen.

Utbildning

Diplomerad samtalsterapeut (Steg 1 psykoterapi) inriktning ACT. Diplomerad samtalscoach psykosyntes. Kurs compassion fokuserad terapi med Paul Gilbert (grundare). Certifierad handledare i Sorgbearbetning.

Läs gärna mitt examensarbete här på hemsidan om ”Musik som hjälpsam dimension i terapeutiskt arbete”.

Mer om utbildningarna

ACT- terapeut utbildning steg 1
Compassionfokuserad terapi